Jorge Posada drar sig tillbaka från baseboll

Yankees Jorge Posada drar sig nu tillbaka från baseboll. Han är 40 år gammal och har från sin MLB debut 1995 spelat hela sin karriär för samma lag – New York Yankees. Under den tiden har han varit med och tagit hem fyra World Series vinster (1998, 1999, 2000, 2009).

Jorge Posada (2009)

Jorge Posada. Foto: Keith Allison (CC 2.0)

Basebollförfattaren Tom Verducci skrev för Sports Illustrated om Posada  att han kommer att sluta som en underskattad spelare. Han menade att Poasda kom in för sent i professionell baseboll för att kunna visa vad han egentligen kunde och att han hamnat i skymundan av de stora stjärnorna i laget.

När det gäller Posada på planen så har han alltid varit den hetlevrade i laget, ibland inte helt utan anledning, som när Yankees mötte Bluejays i september 2009, vilket resulterade i ”cleared benches”, dvs ett jättebråk. Den senaste säsongen hade han också en del duster med Joe Girardi rörande ordningen och rollen i rotationen. Hans (o)vanor och vidskeplighet, som att urinera på sina händer under Spring Training för att få bättre grepp om slagträet eller korsritandet i grusen vid slagplatsen har det också skrivits lite om, men det är å andra sidan inget konstigt. Väldigt många idrottsstjärnor har en massa konstiga ”rutiner”.

Hur som helst så är detta bagateller i en karriär likt den som Posada har haft, för när allt kommer omkring så är han verkligen precis det som Tom Verducci skrev i Sports Illustrated – en väldigt duktig basebollspelare. Under sina 17 år långa karriär för New York Yankees har han spelat hela 1574 matcher, 1065 RBI , 275 runs, och .374 OBP vilket gör att han hamnar riktigt högt i klubbstatistiken. Nu väntar vi bara på när Posada får sin plats i Hall of fame i Cooperstown.

Se höjdpunkter från Posadas karriär här!

Källor: Tom Verducci (Imside baseball)
MLB: Posada reportedly to announce his retirement
MLB: Jorge Posada stats

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s