New York Yankees Cowboys

AliExpress känner väl nästan alla till vid det här laget? För er som inte gör det en handelsplats som påminner om Amazon eller CDON där olika säljare kan erbjuda sina tjänster. Kinesiska AliExpress är den del av Alibaba.com som riktar sig till oss som kanske inte vill beställa en hel container av en vara utan lite mindre volymer. Alibaba.com är för övrigt världens största näthandel och fungerar på samma sätt som Amazon.com – en portal där säljare och köpare kan mötas.

Jag har beställt mycket småsaker från AliExpress, mestadels minneskort, kablar, leksaker och slipsar, men det går även att hitta mängder av basebollrelaterade produkter där. En del är rent skräp, vissa OK, andra utmärkta och ett fåtal helt otroliga!

aliexpress_yankees_rings

En New York Yankees baseballjersey med en känd spelare eller med ditt egna namn kan man t.ex hitta för runt $30, en produkt som annars går loss på från runt $120 från valfri amerikansk butik. Jag beställde faktiskt en jersey därifrån för något år sedan åt en kamrat som ville ha den som väggprydnad och den såg i princip ut precis som min betydligt dyrare jersey från Majestic. De blå linjnerna i Ali-exemplaret var dock aningen ljusare. Materialet skiljde sig däremot mer. Jerseyn från Ali var betydligt tunnare av sämre kvalité, men för att ha på väggen – ett klockrent köp!

Jersey

Jag har också beställt flaggor i fullformat därifrån. De kostade under $10 och kommer att pryda väggarna på min framtida man cave. Dessa såg precis likadana ut som de jag sett i olika butiker runt Yankee stadium, möjligtvis var någon av modellerna av ett något tunnare material. När det rör sig om flaggorna rör det sig förmodligen om både rena kopior men kanske också av överproduktion, dvs att en fabrik i Kina på uppdrag av MLB certifierat företag låter producera kanske ett tiotusen extra exemplar i händelse av dåliga exemplar och sedan låter sälja detta överskott på diverse marknader där Ali är en av dessa.

AliExpress_cufflinks.jpg

new-york-yankees-cowboysJag fick nyligen hem ett par till utseendet fina manschettknappar föreställande en sliten baseboll med Yankeesemblemet i mitten.

Knapparna såg fina ut, men kvalitén var inget vidare. Det är kanske ingen slump att flera av dessa därför säljs i fyrpack eller tiopack för runt $10 inklusive frakt. Räkna alltså med att de inte håller så länge.

När man scrollar runt bland alla träffar man får dyker också en och annan otrolig produkt upp. Vad sägs t.ex om den här New York Yankees  Cowboys flaggan? Ett för mig helt nytt lag? Eller något för de som håller på Yankees i baseboll, men Texas Cowboys i amerikansk fotboll eller för kanske bara något för de som tror att NY loggan är ett klädmärke…

Ta också en titt på den här säljaren som erbjuder en customiserad Yankeesflagga (se nedan). Beskrivningen av flaggan är charmig av sällan skådat slag “Yankees Suck you text flag”. En anställd med Red Sox sympatier? Eller bara Google translate gone wrong? 

aliexpress_yankees_suck

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till New York Yankees Cowboys

  1. Köper mycket till mobilen (skal, dockningsstationer m.m.), fiskedrag osv på Aliexpress men inget basebollrelaterat ännu. Ska kika lite närmare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s