MLB.TV 2017 Spring training är i antågande!

Räkningar är aldrig kul, med ett undantag, för när MLB.TV räkningen plingar till i inkorgen i mitten av februari varje år väcks ett leende inom mig. Nu vet jag att det snart är dags för spring training och därefter är allt igång på riktigt.

mlb_tv_2017_subscriptionI år kommer det en del förbättringar och några av dessa tänkte jag gå igenom här.

  •  Högre fram rate (60 fps) mot tidigare 30 vilket har stöd på de vanligaste enheterna (Chromecast, PS3-4, Xbox 360-0, Apple TV, Ipad). Den högre fram raten kräver såklart en högre uppkoppling och enligt MLB krävs minst 5 mbit för HD 60 fps och 3 mbit för HD 30 fps. För standardupplösning krävs 1.8 mbit. Hur snabbt just ditt internet är mot MLB:s servrar kan testas här: http://mlb.mlb.com/tools/bandwidthdetect/index.html
  • Något som fanns tidigare när jag körde MLB.TV på Boxee Boxen var möjligheten att välja ljudspår. T.ex kunde man använda ljudet från olika radiokanaler, men även min personliga favorit – ”ballpark” ljudet direkt från arenan. Den funktionen försvann senare under några års tid och levde i det fördolda på enstaka system, tror om jag inte missminner mig fel att bara var Roku-spelaren som hade det, men nu kommer den här funktionen tillbaka på bred front. Väldigt glädjande!
  • World Baseball Classics. Dessvärre, iallafall i skrivande stund endast för kunder i USA enligt MLB, men med tanke på hur MLB.TV fungerar med blackouts som går efter IP och GPS på mobila enheter så borde det här att gå att komma runt med VPN, i alla fall om man ser matcherna i en enhet utan GPS.
    Som vanligt och kanske tack vare att inga Svenska TV-kanaler visar baseboll på TV så drabbas vi i Sverige och resten av Europa inte av några som helst blackouts vilket gör att vi i Europa till skillnad mot de som befinner sig i USA kan se alla matcher live. Det är egentligen ganska märkligt det här med blackouts i USA och att man 2017 säljer ut ensamrätter till sändningar när man har en egen alldeles utmärkt plattform. Men det går att komma runt även i USA, genom att koppla upp sig mot europeiskt IP via VPN.

Den 24/2 kör spring training igång och för New York Yankees drar den ordinarie säsongen igång med bortamatch mot Tampa Bay Rays den 2/4.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s