Ändrade rutiner för biljettköp

Sedan starten av basebollsäsongen 2016 har Yankees infört striktare regler som påverkar försäljningen, främst av biljetter på andrahandsmarknaden. Det som hänt är att det numera inte är tillåtet med PDF / utskriftsbara biljetter som tidigare lätt kunnat säljas vidare online.

Från officiellt Yankees håll förklarade man att det var för att komma åt dubbelsålda biljetter samt att kunna hålla premiumvärde på premiumplatser. Man ska alltså inte som kund kunna köpa exempelvis premiumplatser bakom home plate till budgetpris eftersom någon stackare fått förhinder och sålt sina biljetter. John Oliver skämtade friskt om det här i våras, ett klipp som är värt att se på YouTube.

De alternativ som finns idag är följande:

 1. Köp ”riktiga” andrahandsbiljetter på Stubhub.com och hämta dem 1-4 timmar innan match på Stubhubs biljettkontor som ligger ungefär 10 minuters promenad från Yankee stadium. (se ytterligare info längst ned i posten)
 2. Beställa från Ticketmaster.com och få dem postade hem med FedEx express. Ganska dyr frakt om du ska ha dem postade till Sverige.
 3. Köp direkt på Yankee stadium. Fullpris.

Det är ytterst sällan som det är helt utsålt på Yankee Stadium. Det händer i princip bara när de möter Boston Red Sox, New York Mets samt möjligtvis under Oldtimer’s day och såklart slutspelsmatcherna. Ska man gå på baseboll under andra tillfällen finns egentligen ingen anledning att boka upp sig långt i förväg. Billigast biljetter hittar man helt klart på Stubhub och dessa kan man köpa så sent som samma dag eller några timmar innan. Jag har vid flera tillfällen köpt biljetter för under $10 dollar styck via Stubhub så senast som för några dagar sedan. Stubhub har en app som funkar bra. Lägg in alla uppgifter in den så kan man snabbt spontanhandla biljetter.

Min personliga rekommendation är att gå på Stubhub och hämta biljetterna innan match såvida det inte är en ”specialmatch” då får man nog bita i det sura äpplet och punga ut för Ticketmasters biljetter och frakt.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ändrade rutiner för biljettköp

 1. mrpink333 skriver:

  Tack för en bra blogg! Fick lite kalla kårar först när jag såg det här inlägget, men lättnaden var stor när jag såg att Stubhub fortfarande rekommenderas. Hade nämligen just beställt plåtar till matchen mot Mets 3/8 och de damp ner bara några dagar senare. Lite dyrt just för den matchen, men deras bokningssystem är otroligt smidigt. Rekommenderas!

  Har dålig koll på sporten och dess regler, men är väldigt fascinerad ändå och ser grymt mycket fram emot matchen. Har skaffat MLB TV som uppvärmning inför resan till NYC och hoppas att du postar fler inlägg för oss newbies. 😉

 2. Thomas Ekstrand skriver:

  Jag skrev för ca en månad sedan om biljetter till en Yankeesmatch, fick svar från dig också, tack för det! Jag köpte till slut biljetter från Yankees Ticket Exchange och det gick bra. Fungerar som StubHub men det är elektroniska biljetter så man visar upp telefonen med qr-koder vid inträdet, mycket smidigt. Hade platser på etage 3 med tillgång till Jim Beam lounge så det var lite skoj. Matchen som var mot Atlanta ska vi dock inte tala om. Riktigt usel för NYY del, inte en enda home-rum för Yankees och klar förlust. En rolig upplevelse var det iallafall och jag hoppas komma tillbaka dit igen.

  Nu angående en annan sak. Har du ett mlb.tv abonnemang eller hur ser du matcher? Jag tänkte skaffa ett och då använda ett PS4 som device, men såg att Europa inte finns med som territory på listan där. Betyder det att det inte funkar för mig då? Funkar det med någon annan apparat än PS för oss i Europa?

 3. Thomas skriver:

  Wow! Tredje etage tycker jag är helt perfekt, särskilt om man har småbarn med sig som kanske inte alltid har stenkoll på var och när bollarna kommer flygande (de når sällan upp till tredje). Jim Beam lounge verkar onekligen trevligt, det har jag aldrig fått uppleva. Säsongen har ju tvyärr inte varit till Yankees fördel, men det är som du skriver alltid en upplevelse att besöka Yankee stadium.

  Jag har ett mlb.tv abonnemang som jag mest ser på via Googles Chromecast samt ibland på Androidmobil eller Ipad. MLB.TV har av någon märklig anledning inte släppt mlb.tv appen i PSN-store till Playstation, men det är inte spärrat på något annat sätt. En kompis till mig som har en Playstation 3 kom runt problemet genom att skapa ett extra konto på sin Playstation med en annan e-mail och fejkad (amerikansk) gatuadress och USA som land såklart och kom på så sätt åt appen som finns tillgänglig i amerikanska PSN-store. Det fungerar kanonfint med MLB.TV. Antar att det är likadant med PS4, men har inte testat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s