The lovable winners?

Senast Chicago Cubs tog hem World Series var 1908. Det är ett tag sen. De har varit i närheten några gånger sedan dess, men det har aldrig räckt hela vägen. 1945 tog de sig till World Series mot Detroit Tigers, men förlorade. Förutom förlusten lades en förbannelse över laget av lokala restaurangägaren Billy Sianis. Billy hade tagit med sig en get till en av matcherna och kanske inte helt överraskande blivit utslängd. Skitförbannad sa han ”Them Cubs, they ain’t gonna win no more” och denna händelse har i efterhand blivit känd som The curse of Billy the goat. Försök har gjorts för att bryta denna förbannelse genom att ta med getter till Cubsmatcher, men de har inte blivit insläppta och vi vet ju hur det gått – Cubs har inte tagit hem World Series sedan 1908. I år 2015 kan de ha ett ess i rockärmen, nämligen förutsägelsen i filmen Back to the Future II där vi kan se att Cubs faktiskt vinner World Series 2015, visserligen mot Miami vilket är en omöjlighet, men vi kan ju bortse från det.

Att ta sig till och överleva ett slutspel i baseboll handlar inte enbart om att ha ett bra lag, det handlar om att ha ett lag, det vill säga att ha klarat av att stå emot den utnötning som en basebollsäsong med sina 162 matcher innebär.

Låt oss leka med tanken att Cubs faktiskt tar sig genom Championship Series vidare till World Series och vinner. Hur skulle Cubsfansen reagera? Hur skulle det förändra deras självbild när de inte längre är the lovable loosers? Film, litteratur, sportdiskussioner, allt skulle förändras om Cubs vann. Vilket lag skulle alla bohemkaraktärer i film och tv som inte följer strömmen hålla på? Writer’s guild of America skulle få något att fundera över. Kanske dags för strejk? För några år sedan skrev jag ett inlägg om Cubs och World Series med utgångspunkt från den reklamfilm för Playstationspelet MLB 12 the show. I klippet vinner Cubs World Series och reklamfilmen avslutas med en röst som omnämner spelet So real – it’s unreal.

Ja, det känns faktiskt lite smått overkligt varje gång Cubs kommer nära. Cubs har alltid varit “laget som inte vunnit sedan 1908”. Så länge jag följt baseboll har nästan allt prat om Cubs i bekantskapskretsen handlat om att inte vinna. Hur märkligt är inte det? Kanske är det dags för en Cubsvinst så att vi kan börja diskutera det väsentliga; spelare, positioner, pitching, tränare, budget, ja allt sådant som man pratar om när det handlar om alla andra basebollag i MLB. Go Cubs!

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till The lovable winners?

 1. Andres skriver:

  Hej. Ville bara kolla med dig om du vet om någon svensk tv-kanal sänder World Series i år?

 2. Andres skriver:

  Hej. Vet du vilken kanal man kan se World Series på?

  • Thomas skriver:

   Hej! Mig veterligen visar ingen svensk kanal World Series. Man kan däremot se hela slutspelet inklusive World Series streamat via mlb.tv för $24,99.

   • Andres skriver:

    Ja jag såg det. Streamat hela säsongen för 30kr i månaden. Men mina två lag har åkt ut så gäller att punga ut $24,99 lagom till World Series. För många år sedan minns jag att det var någon svensk kanal som alltid visade WS. Synd att det inte görs ännu. Tack för svaret!

   • Thomas skriver:

    ESPN Sverige sände tidigare World Series, men ESPN Europa finns idag endast kvar i Storbritannien som BT Sport ESPN. Idag har FOX rättigheterna att sända MLB i Europa, men i Sverige sänder FOX endast en nöjeskanal med sitcoms. Idag meddelade däremot Viasat att de sänder World Series på kanal Viaplay 16HD samt sin streamingtjänst Viaplay.
    http://www.viasatsport.se/nyheter/baseball/viasat-sander-world-series/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s