2014 går mot sitt slut och det är dags att se tillbaka och framåt!

2014 går mot sitt slut och det är dags att se tillbaka – utifrån ett basebollperspektiv såklart!
När det gäller Yankees så drog den sista spelaren från kärnan – ”the cour four”* sig tillbaka. Derek Jeter avslut blev känslosamt och värdigt oavsett var han spelade under säsongen 2014. Yankees prestationer säsongen 2014 blev däremot något man helst vill glömma så för många Yankeesfans tror jag att säongen 2014 kommer att kommas ihåg som säsongen då Derek Jeter slutade. För oss som följt Yankees och alltid haft bilden av Yankees som Jeter-Pettitte-Posada-Rivera väntar nu något osäkert, något nytt. Börja om från början är kanske att ta i, men det känns faktiskt så. Försäsongen 2015 kommer bli sjukt spännande!

2014-06-27 21.17.33

Säsongen 2015 kommer också innebära att det även kommer att spelas fotboll (soccer) på Yankee stadium. Bakom laget New York City FC som kommer ha Yankee Stadium som hemmarena står Yankees och fotbollslaget Manchester City. Att Yankee stadium används till annat än baseboll är visserligen inget nytt då man redan tidigare haft gästande europeiska klubblag på besök för att spela uppvisningsmatcher och även amerikansk fotboll och konserter har anordnats där.

När det gäller basebollen i Sverige så måste 2014 varit ett toppenår! Svenska baseboll och softbollförbundet meddelade i år att antalet licensierade spelare under de tre senaste åren ökat med hela 34%. Det är onekligen goda nyheter för sporten.

I somras anordnade också förbundet tillsammans med klubbar och spelare en fyra matchers uppvisningsturné mellan Sverige och US All Stars, vilket innebar något liknande svenska landslaget mot de amerikanska spelarna i de svenska klubblagen. En match spelades i Stockholm, En i Göteborg och två i Sölvesborg. Det var väldigt trevligt. Själv hade jag möjlighet att närvara vid en (eller var det två?) av dessa matcher och det bjöds verkligen på bra baseboll!

2014-07-19 17.26.00

I gammelmedia har det också skrivits lite mer om baseboll än tidigare, vilket sökträffarna på de stora tidningarna bevisar. Sen blir det ibland lite märkligt när journalister blandar ihop championship series med world series, men det är sånt man får leva med antar jag. Sydsvenskan hade faktiskt med ett helt uppslag om ”all sports day” med rubriken ”Djärva Malmöbor vågade testa udda sporter”. Nu vill jag inte direkt kalla baseboll för en ”udda sport” med tanke på hur stor sport det faktiskt är internationellt, men låt gå för den här gången. I artikeln berättas om ”all sports day” som är en prova-på-dag för baseboll, amerikansk fotboll och cricket. Det låter som ett väldigt trevligt initiativ som tyvärr hade gått mig helt förbi.

Sydsvenskan-baseboll-20140720

Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla ett gott nytt år och hopp om att Yankees 2015 tar sig till slutspel!

*Derek Jeter, Andy Pettitte, Jorge Posada, Mariano Rivera.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Europa, New York yankees, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2014 går mot sitt slut och det är dags att se tillbaka och framåt!

  1. Kiimm skriver:

    Det är ju positvt att baseboll får mer uppmärksamhet i Sverige. Att Malmö hade ”all sports day” hade jag ingen aning om. Hoppas det sker i år med.

  2. Thomas skriver:

    Det var synd att arrangörerna till ”all sports day” uppenbarligen misslyckades med marknadsföringen. Jag missade själv dagen och jag känner många vänner och bekanta som även de tyckte det verkade kul, men de missade såklart också dagen och fick läsa om den i tidningen istället. Får hoppas det blir något återkommande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s