Minor league baseboll på svensk prime time (milb.tv)

Som MLB.tv abonnent får man årligen rabatterade erbjudanden på MILB.tv (Minor League Baseball TV). Nu senast blev vi kunder erbjudna hela säsongen för halva priset, dvs $25. Senast jag abonnerade på den här tjänsten var  för några säsonger sedan och då använde jag den inte särskilt mycket, huvudsakligen på grund av den då dåliga videokvalitén och bökig instabil uppspelning via diverse buggiga plugins. Milb påstår i sin marknadsföring för tjänsten att de streamar mer än 4500 matcher. Det är en sanning med modifikation då långt ifrån alla sänds med video, en del matcher sänds endast i form av radiosändning.

Så vad har då hänt sedan sist? Ja, bildkvalitén har faktiskt blivit bättre även om det känns lite som att titta på en VHS-inspelning. Antalet matcher som sänds i form av videosändning verkar också ha ökat. Uppspelning i webbläsare fungerar numera utan en massa plugins. Apparna från MILB.tv har också blivit bättre, men fortfarande finns det irriterande brister. I Androidversionen går det t.ex inte att se några videosändningar. I iOS-versionen kan man se videosändningar men det går endast att skicka ljudet vidare via Airplay. Det finns än inget stöd för Chromcast, och det gäller både mobila enheter och webbläsare.

Milb.tv (Android)

Milb.tv (Android)

Vad är då så bra med den här tjänsten? Ja, helt enkelt det faktum att det bjuds på en hel del riktigt bra minor league baseboll. Det är här de stora lagen hämtar sina spelare samt låter de stora vila ut och återhämta sig efter skador. Som Yankees-fan bör man såklart hålla ett öga på AAA-laget Scranton/Wilkes-Barre RailRiders som är det bästa farmarlaget i Yankees farmarsystem. Många av matcherna börjar dessutom tidigt på dagen amerikansk tid vilket innebär att man kan se på livebaseboll redan från runt 18-tiden svensk tid. Det är inte alls dumt, särskilt de tillfällen då samtliga MLB-lag spelar kvällsmatcher i USA. Alltså. Med MLB+MILB har man möjlighet att se live baseboll på svensk prime time i princip sju dagar i veckan!

LasVegas51s

LasVegas51s logo. Notera basebollen som sammanfogats med rymdvarelsen.

En rolig detalj med minor league baseboll är lagnamnen, men även om lagnamnen ibland kan kännas fåniga så berättar de om en lokal koppling och det tycker jag är intressant. Låt oss ta Toledo Mud Hens till exempel. Laget tog sitt namn efter de fåglar som fanns i det träskområde i närheten av deras hemmaarena. Träsket bebos nämligen av amerikanska sothöns (Mud Hens).

Ett annat exempel är AAA-laget Las Vegas 51s som är ett farmarlag till New York Mets. Laget har tagit sitt namn från mytomspunna Area 51 som ligger norr om Las Vegas. I deras logo kan man se en rymdvarelse som sammanfogats med en baseboll. Visst är det charmigt!

Milb.tv (Ipad screenshot)

Milb.tv (Ipad screenshot). Klicka på bilden för att se den i ursprunglig storlek vilket ger en vag uppfattning om bildkvalitén.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Världen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s