Ta med barn på baseboll? Kan man det? Självklart!

baby_yankeestadium

Vi tog med vår niomånaders baby till Yankee Stadium för ett tag sedan. Det var hennes första match där och det fungerade utmärkt.

Var ute i god tid
Den största skillnaden med att gå på baseboll med barn är att allt tar mycket längre tid. Det tar längre tid att ta sig upp och ner från tunnelbanestationerna. Det tar längre tid att röra sig runt/i Yankee stadium. Strollern ska hinnas checkas in. Blöjor ska bytas. Kanske vill du hinna skaffa ett first game certificate? Var ute i god tid.

Biljetter
Barn under tre år behöver inga biljetter så länge de sitter i en vuxen persons knä. Det kan vara klokt att välja platser högt upp (sektionerna på plan 400) där risken för bollar är mindre. Vill man ha skugga så är sektionerna på 300 bättre.

Vad ska man ta med?
Det du brukar ta med oavsett var du är; blöjor, mat, dricka, sololja, etc. Ta med någon typ av snacks till barnet. Majsringar, frukt, kex, Gerber puffs eller liknande är perfekt och håller barnet sysselsatt. Tänk på att väskor som tas med in inte får vara större än 16x16x8 inches.

Stroller
Strollern kan man checka in gratis hos ”guest relations”. Det ligger på bottenplan vid fan shopen. Du kommer behöva visa ID och biljett. Din biljett blir också ditt kvitto för att hämta ut den efter matchen. Mindre strollers kan placeras under stolarna om de får plats där.

stroller_opt_yankee

First game certificate
Gå till ”guest services” vid sektion 128 och skaffa ett ”first game certificate”. Det är gratis.

1stgamecertificate

Skötbord
Skötbord finns på samtliga dam- och herrtoaletter. Det finns dessutom några ”family restrooms” som erbjuder ett mer privat utrymme för blöjbyten etc.

Klä upp barnet och plåta järnet!
Fan-butikerna runt Yankee stadium har en hel del kläder för barn. Inne i Yankee stadium finns också en affär men den är ofta knökfull i samband med matcherna och därmed nästan omöjlig att navigera i med stroller.

Baseboll på andra håll
Vi har sedan jag skrev det här varit på ett flertal matcher på Yankee stadium med vår baby och det har fungerat jättebra varenda gång!

Vi har också varit på ett antal minor league matcher, men där har det inte varit lika smidigt.

Problemet där är att det i regel inte går att checka in strollern utan att den ska placeras under eller vid platserna. Har man en smidig MacLaren-stroller eller annan paraplystroller så är det inga problem, men med en större vikstroller får man vara kreativ. Man kan t.ex. chansa och sätta sig på handikapplatser och hoppas ingen kommer eller be om platser i utkanten av raden och sätta strollern ihopvikt i gången. Det andra major league laget i New York, New York Mets tillåter enbart paraplystrollers!

Läs mer på New York Yankees hemsida

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ta med barn på baseboll? Kan man det? Självklart!

  1. Åh, jag känner igen det mesta från vårt besök på Chase Field med vår Amanda för ganska precis ett år sedan, och hon var också – på dagen – nio månader gammal. Dock bodde vi på ett hotell precis intill arenan, så vi slapp som tur var barnvagnen – vi bar henne istället.

    http://www.anwest.se/2012/10/03/arizona-diamonbacks-colorado-rockies/

    Nästa basebollmatch hon är på ska vara en på Yankee Stadium bestämmer jag här och nu, ska använda din guide som hjälp 🙂

  2. Andreas Svensson skriver:

    Det är inte riktigt aktuellt i dagsläget, men grym genomgång! Kommer förhoppningsvis till användning någon gång i framtiden 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s