Lista ut baseballreferenserna på ALF och Garbage Pail Kids korten

 

Häromdagen gick jag igenom lite gamla saker och hittade då min samling ALF och Garbage Pail Kids kort från senare hälften av 1980-talet. Jag fastnade för de här korten och började fundera kring vilka spelare som det här skulle kunna vara i verkligheten. När det gäller GPK kortet är det sannolikt så att det verkligen finns en riktig spelare som kortet anspelar på, då flera av deras andra kort baserats på riktiga personer. ALF kortet skulle kanske kunna anspela på någon Red Sox spelare med dålig hygien? Vem vet? Någon som har några teorier och idéer?Alf, Garbage Pail Kids

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Världen. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lista ut baseballreferenserna på ALF och Garbage Pail Kids korten

 1. Martin skriver:

  Gällande Mouth Phil skulle jag tro att det är en Astros-spelare (stjärnan på kepsen) med stort smile á la Ronaldinho. Kan även vara någon som fått flera tänder utslagna. En alternativ teori är att det är en Phillies-spelare och det är därför han fått namnet Phil.
  Har kollat igenom alla spelare Astros hade under 1980-talet men det fanns ingen spelare som heter Phil eller liknande.

  Du har inte koll på vilket år kortet är gjort?

 2. Thomas skriver:

  Den första serien med GPK kortet släpptes 1985. Det här kortet är från den fjärde serien och kom kanske fyra år senare dvs. runt 1988. Det finns ett till med samma bild (140B) men där spelaren heter ”Tooth Les”. Det här är UK utgåvan då GPK texten är röd, till skillnad från US utgåvan som är rosa. Att det skulle kunna föreställa någon spelare i Astros eller Phillies känns ju som vettiga ledtrådar iallafall. Kanske någon som bytt från Astros till Phillies till och med?

 3. Martin skriver:

  Ah, okej det gör det ju lite lättare när man ska söka 🙂
  Ska leta vidare, men nu är det baseboll (WSox – Royals)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s