Nya Zeeland imponerar (på sitt vis) i kvalet till World Baseball Classic

Just nu spelas det en del matcher för att kvalificera sig till World Baseball Classic 2013. Nya Zeeland mötte Taiwan/Taipei och Nya Zeeland inledde med den uråldriga krigsdans man vanligtvis ser i samband med landets rugbymatcher.

Jag hade ingen aning om att den användes i samband med baseboll, eller att det ens var tillåtet med tanke på hur strikt det kan vara kring uppträdande och beteende på och utanför basebollarenor när det gäller spelare.

Inom MLB har lagen dessutom en tämligen diger uppsättning regler som riktar sig till publiken (guest conduct policy / Fan code of conduct och liknande) och hade man applicerat dessa reglar på dansen så hade den eventuellt kvalat in som ett par regelbrott. Så här står det bland annat i Washington Nationals code of conduct ”Fighting, horseplay, excessive taunting or threatening remarks or gestures”.

Nu gäller som sagt dessa regler publiken och inte spelarna, och det handlar om MLB och inte World Baseball Classic (som MLB visserligen står bakom) och jag överanalyserar förmodligen allt så låt oss istället bara njuta av en imponerande och härlig inledning av Nya Zeeland. Hur gick det då? Gav dansen Nya Zeeland vind i seglen? Nej, det Nya Zeeländska laget förlorade med 10-0 efter att mercy rule trätt in. Ouch.

Inledningsdansen kan ses här! Klipp från den aktuella matchen kan ses här.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Världen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s