ALDS Game5 Orioles@Yankees 1-3

CC Sabathia på förstasidan av NY Daily News (13/10 -2012)

Det är sällan slutspelsmatcherna avgörs tidigt. Så även i natt då Baltimore Orioles mötte New York Yankees i den femte och avgörande ALDS* matchen. Om man ska slå till med ett lite överanvänt uttryck så väljer jag att kalla CC Sabathia för nattens hjälte då han pitchade sig igenom hela matchen. Lite knivigt hade han det i åttonde då Orioles laddade upp baserna två gånger men den knipan tog han sig ur. Matchsammanfattning kan ses här. *American League Division Series.

Alex Rodriguez har samtidig hamnat lite med kronan på sned under division series. I tredje matchen gick Raul Ibanez in som pinch hitter för honom och i natt spelade han inte alls. Ser man till hans prestationer de senaste två åren i division series så hamnar hans slugging percentage (SLG) på.111 (2011) och .125 (2012). Ingen vidare statistik för ligans mest välavlönade spelare. Han kan å andra sidan trösta sig med att han presterat betydligt bättre under den ordinarie säsongen (.430) samt att han med .560 SLG kvalar in bland topp 20 på listan över de spelare med en total SLG över .500.

Nu väntar spel i ALCS** mot Detroit Tigers och första matchen börjar redan i natt 02:00 CET.

** American League Championship Series

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s