Yankees @ Tigers 4-3 (9/8 -2012)

Igår möttes New York Yankees och Detroit Tigers på Tigers hemmaarena Comerica Park. Yankees tog ledningen i andra inningen genom en boll från Raul Ibanez (video) långt ner på center field som Quintin Berry tappade. Eric Chavez tog sig hem och Yankees första siffra på tavlan var ett faktum.

Men mycket i matchen kom att handla om domslut. Främst det då tredjebasumpiren signalerade foul ball för att direkt efteråt ändra sig.

Raul Ibanez gjorde sitt för att fånga bollen, saktade in när han såg umpiren signalera foul för att sedan åter försöka få kontroll över bollen när umpiren ändrade sitt domslut. Dock för sent då Tigers redan fått hem en spelare. Se klipper här.

Efter väldigt mycket argumentation med tredjebasumpiren blev en mycket upprörd Joe Girardi utslängd, för tjugonde gången i sin karriär faktiskt. Det är inte ofta Girardi blir så här upprörd, nästan lika fascinerande är det att umpiren lät honom hållas så länge innan han avvisade honom. Jag antar att det har att göra med att han insåg att han gjort fel och gav Girardi lite mer utrymme än vad är brukligt.

Eric Chavez spelade riktigt bra hela matchen och det var också han som avgjorde matchen i form av en home run i åttonde som gav Yankees ledningen och slutresultatet 4-3.

Condensed game finns här.

Lite frågor att fundera kring efter den här matchen:

  • 
Gjorde tredjebasumpiren rätt?
  • Vad skulle han gjort?
  • Kommer detta få några följder för hur domslut hanteras i framtiden inom basboll?
Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s