When losing becomes a way of life (Go! Cubs! Go!)

It´s a way of life har Chicago Cubs som sin slogan. Är man lite elak så kan man fråga sig om det är ”att förlora” som är Cubs way of life då eftersom inte vunnit World Series sedan 1908. Jag gillar Cubs. Det är ett charmigt lag med en fin anrik hemmastadion – Wrigley Field. Deras fans är extremt hängivna och jag har flera vänner som är just Cubs fans vilket gör att jag håller ett extra öga på laget. Det kan också vara det lag som i förhållande till framgångar är mest överrepresenterat i populärkulturen.

Cubs senaste matchserie bestående av tre matcher mot San Diego Padres slutade med tre raka vinster, vilket såklart är roligt för att inte säga befriande – Cubs senaste tolv matcher innan Padresmötet bestod nämligen av tolv raka förluster! Av den senaste matchserien såg jag tyvärr endast gårdagens match som var galet spännande ända in i botten av nionde inningen (6-6) då avgörandet kom i form av en walk off home run av Darwin Barney. Home run bollen fångas dessutom av en ung grabb med plockhandske och han är nog den lyckligaste personen i hela Chicago just nu, trots att Cubs fortfarande ligger längst ned i tabellen med 18 vinster och 32 förluster.

Matchresultat:

Game 1 San Diego Padres @ Chicago Cubs 7-11
Game 2 San Diego Padres @ Chicago Cubs 3-5
Game 3 San Diego Padres @ Chicago Cubs 6-8

Darwin Barney walk off home run (video)

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s