Öppet brev till SVT. Fri television. Smalt och brett. Varför visar ni då inte baseboll, SVT?

Senast jag såg svensk baseboll på svensk tv var i samband med VM 2009 och då visades matcherna på Viasat Sport respektive Eurosport 2. Reklamavbrotten gjorde att man missade delar av inningarna. Eurosport 2 hade dessutom fräckheten att bryta sändningen i sjunde inningen i samband med en av matcherna till fördel för racing från Tjeckien. Det fick mig att omgående efter VM avsluta mitt Eurosportplayer hos Eurosport. Kommersiell tv hade misslyckats. Har det visats svensk baseboll på tv efter 2009?

Förra veckan när jag satt i biografen och väntade på att filmen skulle börja rullade en reklamfilm för SVT. Den handlade om att värna oberoende tv, det talades om att visa smalt och brett, att visa sådant som andra kanaler inte visar. På SVT: s hemsida skriver Eva Hamilton, vd för SVT följande; ”SVT ägs av hela folket. Vi gör program för alla åldrar, grupper och intressen, i hela Sverige”

Varför visar ni då inte baseboll, SVT?

Har SVT ens någonsin visat baseboll?

Läs mer: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=3784&a=971658

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Sverige och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Öppet brev till SVT. Fri television. Smalt och brett. Varför visar ni då inte baseboll, SVT?

 1. Fint initiativ Thomas!

 2. Martin skriver:

  Mailade SvT så sent som igår och frågade om dom hade några planer på att sända någon baseboll så jag sitter och hoppas utan att riktigt tro det

 3. Andreas Svensson skriver:

  Jag brukar maila SvD när det händer något viktigt i basebollsverige i Stockholm, men än har de inte dykt upp. Ska börja med SVT också!

 4. Thomas skriver:

  Någon som vet varifrån dagstidningarna får sin score-rapportering? Basebollresultaten i Sydsvenskan rapporteras t.ex slumpvis verkar det som.

  @ Andreas Svensson. Kommer ta efter ditt goda initiativ och börja tipsa de lokala och regionala tidningarna i Skåne om lokala och regionala basebollhändelser. Ska sätta samman en mejllista. Tack för inspirationen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s