Nu startar säsongen! Häng med från början!

Nu startar snart basebollsäsongen! På fredag spelas den första MLB.TV sända spring training matchen då Mariners möter Athletics och på lördag spelar Yankees mot Phillies. Dessutom på bästa svenska tv-tid – 19:05 (1:05 PM ET).

Är du ny inom baseboll är detta ett utmärkt tillfälle att följa spelet från början och få koll på lagen, spelarna och se vilka som kommer att platsa i lagen när den ordinarie säsongen börjar. Den ordinarie major league säsongen börjar för Yankees del med bortamatcher mot Tampa Bay den 6/4. Nedladdningsbart säsongsschema i pdf format finns här.

Baseboll på TV
Att se baseboll på tv idag är busenkelt – och billigt! Baseboll kan vara en av de mest prisvärda sporterna att abonnera på och bor man i Sverige så kan man se ALLA matcher – inga irriterande “blackouts” som amerikanska abonnenter får dras med.

Ett årsabonnemang på mlb.tv kostar runt 850 kr och då får man tillgång till samtliga lags matcher – från spring training till slutspel. Allt! Live och i efterhand. Det enda som behövs förutom abonnemanget är sådant som finns i de flesta hem idag  – en internetanslutning på ett par mbit och en dator. Stöd finns även i många mediaboxar (Boxee, WD TV m fl), SMART-tv och spelkonsoler (PS3, Xbox). Appar finns för Android, iOS (iPhone) och Blackberry.

Det går även att se MLB baseboll via abonnemang på ESPN, men då får man inte tillgång till lika många matcher och det kostar också betydligt mer – bara kortavgifterna hos de flesta kabel/satellit-operatör går lös på runt 500 kr/år och därtill kommer avgifterna för flera kanalpaket för att kunna köpa till sportpaketen som ESPN brukar tillhöra. Har man redan ett grundabonnemang behöver däremot tilläggskostnaden inte bli så dyr.

Bloggar
Jag vill också passa på att slå ett slag för de välskrivna och intressanta basebollbloggarna som finns på svenska. Ni gör ett fantastiskt jobb!

Going Wildz. Två bloggare och spelare som skriver om baseboll till viss del med inriktning på laget NY Mets.

Baseboll på svenska. En blogg med viss inriktning på Chicago White Sox.

At bat. Basebollblogg.

Detroit Tigers Sweden. Nystartad blogg med viss inriktning på Detroit Tigers.

Forum
Baseboll diskussionsforum. Här snackas det baseboll på svenska!

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s