World Series G3: Cardinals @ Rangers (16-7)

Den tredje matchen i årets World Series blev i fjärde inningen ett riktig hume run derby och det var Cardinals Albert Pujols som stod för hela tre home runs. Detta placerar honom på flest-home-runs-i-en-world-series-match-listan med Babe Ruth och Reggie Jackson. Pujols andra home run var riktigt hög och lång, uppemot 130 meter och slog i fasaden på andra våningsdäck. 5 hits av 6 at bats och 6 RBI under en match är ju heller inte så illa.  Det här är en match som det kommer att talas om länge i basebollsammanhang och kanske blir den här matchen sinnesbilden för World Series 2011. Matchsammanfattning här.

 

 

 

 

 

 

 

”…move over, Mr. October. There’s a new Mr. October, and it’s Albert Pujols.” – Cardinals hitting manager Mark McGwire.

Flest home runs i en World Series match genom tiderna:

  • Babe Ruth (New York Yankee) 3 home runs i match 4, 1926 samt i match 4, 1928.
  • Reggie Jackson (New York Yankees) 3 home runs i match 6 1977.
  • Albert Pujols (St. Louis Cardinals) 3 home runs i match 3 2011.

Festligaste klipp under matchen var lagkamraternas reaktion på när Lance Berkman hamnade med ansiktet ner i sanden (video)

Tråkigt däremot var det uppbenbart felaktiga domslutet i fjärde inningen som dömdes till Cardinals fördel. Eftersom domslutet handlade om huruvida en spelare var safe eller inte användes inte videouppspelning, men jag gissar på att debatten kring utökad användning av videouppspelning inom baseboll vid tveksamma domslut kommer ta ny fart efter det här. Videouppspelning började användas inom baseboll 2008, men som reglerna ser ut i dag används det endast för att avgöra om en boll lämnat arenan, dvs. om den ska räknas som home run eller foulboll samt när åskådare påverkar bollens bana. Rangers Ron Washington protesterade såklart  mot domslutet i fjärde inningen, men var efter matchen inte särskilt bitter över utången och menade att det inte hade haft en avgörande betydelse för utgången av matchen.


Senast videouppspelning användes i en Yankeesmatch var under årets ALDS och dessförinnan var under match tre av World Series  2009 då en boll från Alex Rodriguez träffade en tv-kamera och dömdes som ground ball double. Efter att Joe Girardi protesterade dömdes domslutet om till en home run.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Världen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s