World Series game 1+2. Same but different. Små marginaler – stora avgöranden.

Game 1
Rangers @ Cardinals 2-3 (video)
De första tv matcherna av årets world series skulle kunna beskriva med McDonals slogan “same but different”. Det har varit ett mycket bra, ytterst korrekt spel från båda lagen och det har varit ytterst små händelser som avgjort vilket av lagen som blivit det vinnande. I första matchen var det en nästan ogiltig boll från Allen Craig som Rangers rightfielder Nelson Cruz fumlade med. Men det gav tillräckligt med utrymme för att David Freese skulle ta sig in och Cardinals fick ett poängs ledning, men det räckte.

Game 2
Rangers @ Cardinals 2-1
(video)
I andra matchen kom avgörandet först i nionde inningen och även här var det mycket små marginaler som möjliggjorde Rangers vinst. Rangers Ian Kinsler slog ut på leftfield och trots den stora närvaron av utespelare, eller kanske på grund av det misslyckades Cardinals Rafael Furcal med att fånga bollen. Kinsler tog sig till första. När Kinsler strax därpå med otroligt liten marginal stal andra bas befann sig Rangers i ett drömläge. Inga outs. Elvis Andrus slog därefter en boll som landade på center field, och från Cardinals sida gjorde man här den här inningens andra ödesdigra misstag. Kastet till Albert Pujols – han missar bollen och Andrus tog sig efter lite funderande till andra bas. Josh Hamilton slog därefter en sac-fly och Kinsler tog sig in (1-1). Michael Young upprepar Hamiltons spel, med skillnaden att Andrus tog sig in (2-1).

Två lag med olika styrkor och svagheter
Bakom de här båda lagens framgång har vi två otroligt duktiga lagledaren – men med olika stilar. Cardinals Tony La Russa beskrivs ofta som den stora strategen och när man ser honom i dug-out ser man verkligen en schackstrateg med pokerface. Ron Washington däremot är mer den som går på känsla. Tony La Russa en längre karriär och mer erfarenhet. En del menar till och med att han är den bästa lagledaren i MLB just nu och det kan jag nog hålla med om. Däremot har Texas ett bättre lag och hur bra manager man än har så är det ändå spelarna som gör spelet. Cardinals å sin sida har spelare som ibland överraskar när det behövs, men räcker det hela vägen i World Series? Slutligen då. Vad säger oddsen om lagen? World Series seger för Rangers (1,55), vinst för Cardinals (2,50). Jag lägger mina pengar på lite mer Cracker Jacks och Brooklyn Brewery lager istället, det känns faktiskt som den mest säkra investeringen i det här slutspelet…

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Världen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s