Aye Aye Captain!

Blue Jays @ New York Yankees 9-3 (4/9 -2011)
Söndagen kan vara den näst bästa dagen på veckan efter fredagen eftersom det då visas massor med bra baseboll på bästa sändningstid. I kväll tittade jag på matchen mellan Toronto Blue Jays och New York Yankees hemme på Yankee Stadium i Bronx*. Det gick bra för Yankees del och man tog hem en 9-3 seger som lagkapten Derek Jeter hade en viktig del av. Rent generellt tycker jag att Yankees spel fungerar bra nu när det börjar närma sig slutspel. Om man jämför med förra säsongen så var lagets insatser vid samma tid bland de sämsta under hela säsongen och jag kände att det här inte skulle räcka särskilt långt i slutspelet, men det är klart man hoppades. Det gick inte då. I år känns det mycket bättre. Det laget som Yankees har just nu är fullt kapabelt att ta sig ända fram till World Series finalen.


Frank Sinatras New York, New York spelas efter varje Yankeesmatch.

Höjdpunkter från matchen:
Swisher’s two-run home run
     Jeter’s two-run single     Jeter’s three-run shot      A-Rod’s solo home run


Texas Rangers @ Boston Red Sox 11-4 (4/9 -2011)
I skrivande stund spelar Texas Rangers borta mot Boston Red Sox på anrika Fenway Park. Hur som helst så verkar Texas Rangers ta hem den duellen och det innebär att Yankees kommer ha 85 vinster och 53 förluster medan Red Sox på andra plats kommer att ha 84 vinster och 55 förluster. Texas Rangers kommer oavsett att fortsätta leda AL West. Det jag såg i den matchen från början av sjunde iningen och fram till nionde visade på ett bra spel från Rangers. Red Sox skapade sig goda chanser och kämpade verkligen med allt de hade men det fungerade inte fullt ut.

*BRONX TRIVIA
Floden fick sitt namn efter en svensk bosättare från Småland. Han hette Jonas Bronck och byggde en gård vid floden som nu heter Bronx river. Därifrån tog sedan hela stadsdelen sitt namn. Källa: Edwin G. Burrows, “Gotham: A History of New York City to 1898” samt http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bronx.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Aye Aye Captain!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s