Helgens NYY @ LAA. Långa basebollmatcher. I veckan möts Redsox och Yankees

New York Yankees @ Los Angeles Angels
Den här helgen mötte Yankees LA Angels i Anaheim. Det blev tre spännande matcher där Yankees vann två av tre. Mark Teixeira fortsatte med de senaste veckornas starka spel även under gårdagens match och levererade två home runs. Derek Jeter är efter matchserien uppe i 2986 hits, fjorton kvar till 3000.

Världens längsta basebollmatcher
I helgen spelades också en ganska lång match om man ser till antalet innings. Matchen jag tänker på var den i lördags mellan Oakland Athletics och Boston Red sox som varade i 14 innings. Nu är detta långt ifrån något rekord, men det är inte ofta matcher varar i så många innings. Jag passade på att leta efter lite rekord just på ämnet långa matcher och hittade då följande:

  • Den längsta major league matchen, räknat i innings ägde rum 1920 då Brooklyn Dodgers mötte Boston Red Sox i en match som varade i hela 26 innings. Källa.
  • Den längsta professionella basebollmatchen (Triple-A Inernational league) ägde rum 1981 mellan Pawtucket Red Sox och Rochester Red Wings och varade i 33 innings och tog åtta timmar och sjugofem minuter att spela. Källa.

I veckan…
På tisdag möter New York Yankees ärkerivalen Boston Red Sox hemma på Yankee Stadium. Det blir garanterat spännande matcher!

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s