Baseball World Cup 2011 / Baseboll-VM (2-15 oktober 2011)

I höst är det åter dags för Baseball World Cup, alltså det som kallas för baseboll-VM. Senast det var VM (2009) spelades matcherna i Europa, flera av dem i Sverige. Det lag som vunnit VM-titeln flest gånger är Cuba (25 titlar), följt av USA ,med fyra titlar och ett antal silver och bronspokaler i bagaget. Japan har faktiskt aldrig vunnit baseboll-VM, men däremot plockat hem en silverplakett och fem bronsplaketter. Däremot har Japan vunnit World Baseboll Classic samtliga gånger(!). Ja, nu har den MLB uppbackade tävlingen bara ägt rum två gånger, 2006 och 2009. Nästa gång WBC äger rum är 2013.

I år är Panama värdland för Baseball World Cup. De lag som lyckades bäst i European Baseball Championship (Baseboll-EM) förra året blir de som ställer upp från Europa, dvs. Italien, Nederländerna, Tyskland och Grekland. Sverige hamnade tyvärr på en femteplats och kommer inte spela i VM. Från nord- och sydamerika så är det de bästa lagen i 2010 Pan American Championship som kvalificerat sig till VM. De blir alltså USA, Kuba, Venezuela, Dominikanska republiken och Kanada. Besök  International Baseball Federation (IBAF) för mer information. Hela listan med vinnarna i tidigare VM finns här.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, Europa, Sverige, Världen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s