Subway Series @ Yankee Stadium (NY Mets – NY Yankees)

Det finns tillfällen då jag mer än vanligt önskar att jag befann mig i New York. Det här är ett sådant –  Igår (fredag) spelades nämligen den första matchen i ”Subway Series”, mötet mellan de båda New York lagen. Matcherna spelas den här gången på Yankee Stadium i Bronx mot gästande Mets från Brooklyn.

Match #1 (klicka på hyperlänkarna för att se videoklipp)

Det blev vinst till Brooklynlaget och den spelare som starkt bidrog till att hålla Yankees på mattan var Mets pitcher R.A Dickey som bara tillät fyra hits under sex innings och kanske är han på väg tillbaka till förra säsongens toppform ingen, det är en intressant spelare att följa i alla fall.

Matchens första och enda poäng till Yankees kom i tredje inningen då Mark Teixeira gjorde en homerun som Mets outfielder inte kunna ta.

Efter febril aktivitet på baserna får Mets pitcher Justin Turner till ett slag I fjärde inningen som tar sig mellan Yankees försvar på right field och möjliggör poäng då Fernando Martinez tar sig hem.

I sjätte inningen levererar Daniel Murphy en homerun upp i publikhavet strax innanför foulstolpen. Ställningen blir 2-1 och det blir också matchens finalpoäng. För bilder kolla in NY Post´s bildspel från matchen.

Match #2

I natt 01:00 CET spelar lagen igen, det blir den andra matchen i serien. Sannolikt kommer A.J Burnett (ERA 3.99) kasta för Yankees och Chris Capuano (ERA 4.78) för Mets.

Match #3

Den sista matchen i serien som spelas på söndag spelas på utmärkt tid för oss i Europa – 19:05 CET börjar den! Det innebär basebollkväll!

  • Fredag 20/5 Mets @ Yankees (2-1)
  • Lördag 21/5 Mets @ Yankees
  • Söndag 22/5 Mets @ Yankees (sänds live 19:05 CET!)

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s