Andy Pettitte drar sig tillbaka från baseboll

Andy Pettitte drar sig tillbaka från baseboll
Under en presskonferans igår deklarerade Andy Pettitte inte helt oväntat att han drar sig tillbaka från baseboll. Yankees Kärna av fyra, ”the core four” (Derek Jeter, Mariano Rivera, Andy Pettitte, Jorge Posada) är nu bara tre. Bakom sig har han en 16 år lång karriär varav 13 år hos New York Yankees.

Karriär
Hans debut i major league 1995 var hos samma lag som han nu avslutar sin karriär hos, New York Yankeees. Mellan 2004 och 2006 spelade han för Houston Astros. Därefter har han spelat hos Yankees. Han har blivit utvald till all-star lag tre gånger, 1996, 2001 och nu senast 2010. 2001 utsågs han till American League Championship Series MVP (Most Valued Player). Hans bästa säsong sett till ERA var 1997 då han var nere på personbästa 2.88. Senaste säsongen var han uppe på 3.28 och snitt-ERA för hans karriär hamnar på 3.88.

Post Pettitte?
När Pettitte drar sig tillbaka får vi fråga oss, vem kommer ersätta honom? Från klubbens sida verkar man ha tänkt ersätta honom med spelare som redan är i laget och det är nog det enda alternativet då det inte varit några lämpliga spelare ute på den fria marknaden. CC Sabathia och Phil Hughes känns som säkra kort inför den nya säsongen. Som vanligt återstår att se om jojospelaren A.J. Burnett klarar att hålla sig lugn och fokuserad. Gör han det kan han det bli riktigt bra, om inte, ja då blir det som vanligt, det kan gå hur som helst.
andy-pettitte-46-mlb.jpg
Fakta:
Namn: Andy Pettite
Ålder: 38
Spelarposition: starting pitcher (vänster)
Debut: 29/4 1995 (NYY)
Nummer i Yankees: 46
Antal World Series vinster: 5 st (1996, 1998, 1999,2000, 2009, alla för NY Yankees)
Karriär: 16 år
All-star: 1996, 2001, 2010

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i New York yankees. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Andy Pettitte drar sig tillbaka från baseboll

  1. Anwest skriver:

    Förbaskat trist. Pettitte var stabil, en gentleman, en förebild för sporten och tillsammans med Jeter Yankees bästa ambassadörer. Det är starkt att tacka nej till 100 miljoner garanterade kronor och lägga ner karriären. En Yankees-legend. Monument Park, Monument Park!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s