Testat: Basebollappar på Iphone och Ipad

Sommar och semester. Långa dagar på stranden. Sena grillkvällar. Tidigare betydde det här ofta också avsaknad av möjligheten att följa basebollsäsongen. Men inte nu längre. Jag har tittat närmare och testat lite applikationer för Iphone och Ipad.

Den första appen är MLB at Bat 2010. Den kostar 109kr till Iphone och Ipad men finns även i en bantad gratisversion för Iphone. Versioner för Android och Blackberry finns också. Jag har testat Ipad versionen och det skiljer sig inte mycket från att använda webbversionen. Man kan följa kasten, läsa kommentarerna, höra radiosändningarna, se var spelarna befinner sig på planen och såklart även se matchen live. Tyvärr kan man inte titta på arkiverade matcher. Har man köpt applikationen utan att ha ett mlb.tv abonnemang så kan man faktiskt se vissa slumpvisa matcher ändå. I regel rör det sig om högst en utvald match om dagen de dagar det spelas många matcher samtidigt. För att kunna utnyttja applikationen till fullo så behövs alltså ett mlb.tv abonnemang som kostar från $59.95/år. Min slutsats är att det här är en bra applikation för basebollfantasten. Den är stabil (Ipad versionen är den som jag testat) och lätt att använda. Däremot tycker jag att det är dåligt att den kostar pengar då man dessutom ändå måste ha abonnemang för att kunna utnyttja den på ett vettigt sätt.

MLB at Bat Ipad
MLB at Bat för Ipad.
MLB at Bat Ipad (live video)
MLB at Bat Ipad (live video).

Den andra applikationen kommer från sportkanalen ESPN och heter ESPN ScoreCenter XL (Ipad versionen). Iphone versionen saknar beteckningen ”XL” som innebär att den är gjord för en större skärmupplösning. Den här appen låter dig välja dina favoritlag inom ett flertal av världens större sporter och lag finns ner till landslagsnivå. Sedan visas information om kommande matcher och alla nyheter som rör de lag du valt. När det spelas en match live så visas detta i form av grafik med textkommentarer och statistik liknande den som finns i MLB at bat. Efteråt kan man se på reportage, intervjuer eller varför inte bara kolla på den senaste sändningen från ESPN Sportcenter. Jag gillar det här programmet – det ger bra möjligheter att ha kolla på inte bara amerikansk baseboll utan även andra amerikanska sporter som basket och fotball. Dessutom redogörs för mycket sport utanför USA. Programmet kostar 38 kr på Itunes och det är det värt.

ESPN ScoreCenter XL Ipad
ESPN ScoreCenter XL Ipa

En stick it to the man lösning finns också för den som inte vill betala för något av ovanstående. Ladda då ner gratisappen (Iphone/Ipad) NY Times editors´ choice. Här redovisas alltid Yankees och Mets matcher i välskrivna reportage i efterhand. NY Daily News erbjuder en liknande Iphoneapp med mycket sportnyheter. Ett bra substitut i väntan på att någon svensk tidning börjar ta baseboll på allvar…

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s