NY Penn League (Minor league) del 1: MCU Park / Brooklyn Cyclones

Igår spelades säsongens första match för Brooklyn Cyclones,ett lag kopplat till NY Mets i major league. MCU Park som är belägen ute på Coney Island var i princip fullsatt (ca 7500 besökare) när Cyclones mötte ligans mesta vinnare Staten Island Yankees. Biljetterna var från officiellt håll slutsålda om man bortser från några i ”standing row” (=nej, tack!), men vi lyckades köpa ett par utanför stadion.
mcu_park.jpg
Namnet cyclones anspelar på den berg-och-dalbana som ligger på Coney Islands nöjesfält bara ett stenkast från stadion. Eftersom det här var säsongspremiär så delades clownnäsor ut till besökarna. Men den riktiga freakshowen började i form av underhållningen. I pausen mellan inningarna bjöds publiken på diverse festligheter som t.ex en man utklädd till rosa gorilla som utrustad med en t-shirtsbazooka sköt tröjor över publiken. Några inningar senare var det dags igen för kovrace. Tre personer utklädda till korvar (ketchup, senap, sallad) tävlar i att springa snabbast. Fånigt men roligt. Den bästa underhållningen bjöd dock lagets cheerleaders ”Beach Bums” som dansade riktigt bra på taket till dugout matchen igenom.

Även om Staten Island har mycket vinster i bagaget sedan tidigare säsonger så går det inte att leva på gamla meriter för på hemmaplan fick Staten Island känna på det bästa som Cyclones hade att ge och matchen slutade med vinst till hemmalaget med 9-6, ett resultat som inte var annat än rättvist.

mcu_field.jpg

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till NY Penn League (Minor league) del 1: MCU Park / Brooklyn Cyclones

  1. Anwest skriver:

    Kul blogginlägg! Kommer att försöka besöka området under min New York-vistelse. Skönt att min sambo kan besöka akvariet medan jag kollar på baseboll 🙂 Synd att det är fel franchise bara…

  2. Thomas skriver:

    He he, det kommer snart ett blogginlägg om Staten Island Yankees och deras Richmond Bank County Ballpark som jag besökt ett par gånger, har bara inte haft tid att skriva eftersom jag tittat så mycket på baseboll… Tyvärr ligger SI Yankees sist i NY Penn League just nu och det är tråkigt, men säsongen har bara börjat. Akvariet är trevligt och har dessutom fritt inträde fredagar efter 15:00…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s