Phillies Roy Halladay levererar ”a perfect game”

I samband med lördagens match mellan Philadelphia Phillies och Florida Marlins lyckades Phillies pitcher Roy Halladay leverera ”a perfect game”. En perfekt match (korrekt översättning?) innebär att ingen av motståndarlagets spelare lyckas nå en bas och det här är såklart inte något som händer ofta. I år har det hänt två gånger. Förra gången var i början av maj då Oakland Athletics Dallas Braden lyckades med samma prestation. I Phillies historia har det hänt två gånger. I organiserad basebolls 135 åriga historia historia har det hänt 20 gånger!

Klicka här för att se Roy Halladay leverera!


Klicka här för att se Dallas Braden tidigare i år!

Något som är nästan lika otroligt som att spela en perfekt match är att en svensk tidning skriver om det, eller rättare sagt om baseboll över huvud taget. I dag imponerade faktiskt Sydsvenskan med en bild i färg(!) på Roy Halladay. När Yankees vann World Series i höstas fick vi nöja oss med en svartvit bild.

 Basebollresultat redovisas i princip aldrig i samma tidning, men plojsporter som curling (=schack med stora spelpjäser, kan man verkligen kalla det sport?!), polo och dressyr ges nästan dagligt utrymme. Jag mejlar med jämna mellanrum de större tidningarna och påtalar varför baseboll inte ges något utrymme i svenska medier, men har aldrig fått något svar. Troligtvis ligger min e-postadress vällagrad som en fransk ost i deras spamfilter…

Roy Halladay (Phillies) i Sydsvenskan

Roy Halladay (Phillies) i Sydsvenskan

Yankees World Series seger i Sydsvenskan 2009
Yankees World Series seger i Sydsvenskan 2009
Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s