Äntligen dåligt väder! Starta upp tv-spelet! (basebollspel)

Vi som hängt med ett tag minns kanske det gamla datorspelet RBI Baseball 2. Det kom ut 1991, fick bra kritik av datorspelspressen och uppskattades av spelarna.

RBI Baseball 2 (Amiga, 1991)
RBI Baseball 2 (Amiga, 1991)

Sedan dess har det egentligen inte hänt så mycket. Massvis av basebollspel har pumpats ut på marknaden. De flesta rent skräp, så än idag, men det finns såklart riktigt bra spel också om man börjar utforska speldjungeln. Jag har tittat närmat på tre spel till Nintendo Wii.

Det första är Wii Sports där Baseboll är en av grenarna. Det här är ett mycket begränsat baseball spel. Man spelar tre innings och det enda man påverka är slag och kast. Dessa görs med de trådlösa kontrollerna och just det här sättet att styra slagträ och kastare passar som handen i hansken! Grafiken på Nintendo Wii och även spelet Wii sports är generellt sämre än konkurrenterna Playstation 3 och Xbox 360, men spelglädjen i Wii Sports baseball är hög.

Wii_baseball_opt.jpg

Wii Sports Baseball (2007)

Fördelar: Lätt att komma igång och lära sig. Bra kontroller. Roligt.
Nackdelar: begränsat, det går inte att påverka några andra spelare än slagman och kastare. Maximalt tre innings spel.

Little League World Series Baseball (2008)
Det här spelet har rättat till de begränsningar som finns i Wii Sports baseball. Det går att påverka slag och kast bättre. Man kan även påverka var utespelarna ska kasta bollen och genom att skaka styrenheten kan spelarna springa snabbare.LittleLeagueWorldSeries2008.jpg
Fördelar: Enkelt att komma igång med. Saknar de brister som finns i Wii Sports Baseball. Hög spelglädje. Spelet har några år på nacken så det kan hittas hyfsat billigt. Lag kan designas av spelaren och Europa finns med som lag.
Nackdelar: I jämförelse med moderna basebollspel som MLB2K10* och MLB Power pros* och även lite äldre the BIGS så är det här spelet ganska ”basic”. Inga riktiga lag.

*Spel till Nintendo Wii och Xbox 360 är regionlåsta och dessa spel finns oftast bara i amerikansk NTSC version vilken inte går att spela på europeiska enheter. Playstation 3 är däremot helt regionfri när det gäller spel.

The BIGS (2007)
The BIGS försöker att göra baseboll till lite av en gatusport, lite ruffare med möjligheter att bland annat tackla spelare(!). Spelet är också det mest avancerade av de tre spel jag recenserat i det här inlägget. Visserligen är spelet fyra år gammalt nu, men fortfarande ett bra spel. Det kom en uppföljare (BIGS 2) också, men i det spelet hade utvecklarna ändrat spelkontrollerna till det sämre enligt folk som provat det.
Fördelar
: Avancerat, vilket också innebär att det är svårare att lära sig än de andra två. Allt på plan kan kontrolleras. Riktiga lag, men inte officiellt licensierat av MLB. Spelet är gammalt, går att köpa billigt. Bättre och mer realistisk grafik än de andra två spelen.
Nackdelar
: Nunchuk ska vara ihopkopplad med handkontrollen och i vissa moment när denna ska skakas får man sig en snärt i ansiktet av sladden vilket är irriterande. Mycket att tänka på när allt kan kontrolleras.

Spelen kommer från www.mymemory.co.uk

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s