25/5 NY Yankees – Minnesota Twins 1-0. Ekorre skrämmer spelare. Regn stoppar match.

I 28 år har Minnesota Twins spelat sina hemmamatcher i sin inomhusarena ”The Metrodome”. Jag tycker baseboll inomhus är ganska tråkigt, det liksom fattas något och ibland händer det att bollen fastnar eller studsar mot taket och alla kliar sig i huvudet och lusläser regelboken. Nej, baseboll ska i mitt tycke spelas ute.

Lagom till den här säsogen har Twins i alla fall fått en fin utomhusarena, Target Field som rymmer drygt  40 000 människor,  en ekorre samt en styck fågel. För en tid sedan stal nämligen ett annat djur showen på Target Field.  En tornfalk dök upp och satt under matchen på foulstolpen och mumsade på insekter. Snabbt bildades facebookgrupper och i lokalpressen döptes den till Kirby. Någon som har ett bra namn på ekorren? Eller telefonnumret till Carl Spackler i ”Caddyschack / Tom i bollen”?

Carl Spackler, ekorrjägare
Carl Spackler, ekorrjägare.

Matchen mot Yankees blev i alla fall blöt. Regnet fullkomligt öste ner från tredje inningen och i fjärde störde en ekorre spelet! I femte inningen beslöt domarna att skjuta på matchen.  När matchen slutligen spelades klart vann Yankees med 1-0 efter att lagkapten Derek Jeter levererat en homerun.

Target Field, Minneapolis
Target Field, Minneapolis. Foto: Ron Reiring

Video1: Ekorre på plan. Video2: Tornfalk på foulstolpe.

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s