NY Yankees – NY Mets 3-5 22/05 -2010. Spelarlöner i MLB.

I natt svensk tid (i går kväll lokal tid) möttes de båda New York lagen i det som kommit att kallas ”The subway series”, ett uttryck för när två lag från samma stad (New York) möts. Det gick dåligt för Yankees. Redan i första inningen sprang Mets in två poäng och Mets pitcher Mike Pelfrey fullkomligt kastade ut Yankees från Citifield under de sex första inningarna som han spelade. Inte ens Alex Rodriguez som vanligtvis är svår att kasta bort fick riktig kläm på spelet. I toppen på nionde när ställningen stod 3-5 fanns en liten chans till utjämning med Yankeesspelare på första och tredje bas. Med två spelare ute kämpade Fransisco Cervelli mot Mets closer Francisco Rodriguez, men det gick inte vägen. Resultat: 3-5. Vinst till Mets. Lite kan jag dock tillåta mig att glädjas med Mets seger, de behöver verkligen poäng (men varför kan de inte ta dem när de möter ett annat lag!).

Francisco Rodríguez. Foto: eviltomthai on Flickr (Original version)
Francisco Rodríguez. Foto: eviltomthai on Flickr (Original version)

Efter vinsten mot Yankees ligger Mets fortfarande sist i east National League med 21 vunna matrcher och 22 förlorade. Inte kul för Mets som dessutom satsat mycket pengar för att vända en negativ trend. Mets lägger den här säsongen 132 miljoner dollar på spelarlöner (femteplatsen när det gäller spelarlöner). Det lag som lägger mest på spelarlöner är Yankees som den här säsongen ligger på 206 miljoner dollar. Tampa Bay Rays som leder American league east över Yankees spenderar den här säsongen 71 miljoner dollar på spelarlöner och hamnar därmed på 21:a plats när det kommer till löner. Jämfört med serieplacering så är det verkligen god valuta för pengarna!

Hela listan med spelarlöner finns här!

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s