Boston Red Sox – NY Yankees 17/5 2010. Nick Johnson opererad.

Boston Red Sox – NY Yankees 17/5 2010

Yankees inledde säsongen 2010 med att möta ärkerivalen Red Sox på anrika Fenway park. Nu är det åter dags för ytterligare ett möte med Red Sox och den här gången är Yankees på hemmaplan. Första matchen spelades nu i måndags den 17/5 och de kan ha varit den mest spännande Yankeesmatch jag sett den här säsongen.

Matchen inleddes mycket starkt med fem poäng till Yankees redan i första inningen. Phil Hughes (ERA 2.25 säsongen 2010) kastade fenomenalt! Lika bra kastade inte Red Sox pitcher Daisuke Matsuzaka (ERA 7.89 säsongen 2010), som precis kommit tillbaka till spel igen efter en skada under spring training, men Red Sox höll huvudet kallt och behöll honom på plan förvånansvärt länge och sakta men säkert arbetade de sig ikapp Yankees och åttonde inningen tog Red Sox ledningen med poängställningen 9-7. Toppen på nionde inningen förblir dock resultatlös för Red Sox och nu måste Yankees leverera för att kunna vinna eller förlänga matchen. Bottnen av nionde kräver två poäng för att kunna fortsätta ytterligare en inning och hålla huvudet ovanför vattnet. Otroligt nog levererar Yankees fyra(!) poäng i bottnen av nionde och vinner matchen med elva poäng mot nio. De sista två poängen i matchen står nyförvärvet Marcus Thames från Detroit för som avslutar matchen med en vacker walk-off homerun.

Marcus Thames (NYY) Foto: Philpottm (Creative Commons)

Marcus Thames (NYY) Foto: philpottm (CC)

Det här var en bra match av flera anledningar. Första och främst vann Yankees och det får räknas som en, men även det att spelarna från båda lagen hela tiden kämpar och bjuder på fantastisk är baseboll är en annan anledning. Yankees Phil Hughes kastade mycket bra. Bostons David Ortiz, Dustin Pedroia och Kevin Youkilis gav på god underhållning med sin träffsäkerhet. Från Yankees sida hade vi som vanligt Alex Rodriguez, men det var nyförvärvet Marcus Thames från Detroit som knöt säcken. Video med Marcus Thames avslutning finns här!

Matchresultat: 9-11.

Nick Johnson opererad

Yankees Nick Johnson har i veckan genomgått en handledsopeation och kommer inte kunna spela förrän efter fyra till sex veckor. Nick har sedan en tid tillbaka varit drabbad av en inflammation i höger handled som man sedan en tid behandlat med kortisonsprutor, men behandlingen har inte gett resultat och nu måste man operaera. Själv tycker han det är frustrerande att inte kunna spela, men ser samtidigt fram emot att i juni eller juli vara tillbaka på plan och slå utan smärtor.

Källor:
http://bombersbeat.mlblogs.com/archives/2010/05/johnson_has_surgery_performed.html
http://espn.go.com/blog/new-york/yankees/post/_/id/2644/nick-the-knife

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Boston Red Sox – NY Yankees 17/5 2010. Nick Johnson opererad.

  1. Anwest skriver:

    Surt att Rivera gick och blev mänsklig mot just Red Sucks :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s