Profil: Robinson Canó. World Series ringar delas ut i morgon på Yankee St.

Spelarprofil: Robinson José Canó (NYY)
Robinson Canó föddes i dominikanska republiken 1982. Hans far har ett förflutet hos Houston Astros som signade honom 1980 men major league debut gjorde han först 1989. Det var också pappan som kom på namnet Robinson åt sin son. Robinson tog han efter Brooklyn Dodgers spelare Jackie Robinson. Jackie Robinson blev den första afroamerikanen i major league sedan 1880-talet då han 1947 började spela för Dodgers och det var med Jackie Robinson som rassegregeringen inom baseboll tog slut. Det är lätt att låta sig fascineras av denna fantastiska spelare, men nu är det faktiskt Robinson Canó jag ska försöka koncentrera mig på så vi återgår till honom…

Robinson Canó
Robinson Canó. Foto: Keith Allison

När Canó växte upp spelade han både basket och baseboll, det senare för bland andra Estrellas Orientales. 2001 signades han för Yankees och spelade i organisationens minor league lag Staten Island Yankees även kallade Baby Bombers.

Staten Island Yankees

Debut i major league gjorde Canó 2005. Samma säsong utnämndes han till ”MLB All-Rookie All-Star 2B” och sedan dess har det rullat på.

Säsongen 2009 var en riktigt bra säsong för honom med rejält förbättrad statistik och det ska bli spännande att följa honom under säsongen 2010 och hittills måste jag säga att jag är imponerad över hans spelarinsatser.

•    2007 fick han sitt spelarnummer för Staten Island Yankees uppsatt på lagets stadion (Richmond County Bank Ballpark).

•    Säsongen 2009 Canó den spelare som spelat flest matcher (161 st.)

World Series ringar för 2009 delas ut!
Utdelningen av World Series ringar sker i morgon i samband med Yankees första hemmamatch för säsongen! Yankees möter då LA Angels och matchen börjar 19:05 CET. Vi får verkligen hoppas att MLB.TV inte blåser oss på ceremonin till förmån för någon blå reklamskylt…

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s