Twilight – Tonårsförälskelse och baseboll

Får många i Sverige kan det svara svårt att förstå hur stor sport baseboll verkligen är i USA. Baseboll berör alla. Skribenten Johan Anderberg skrev en intressant krönika på ämnet i tidningen Sydsvenskan i slutet av augusti i år. Där diskuterar han hur basebolltermer används i det amerikanska samhället.

En populär aktivitet bland de som är har ett historiskt intresse för baseboll är så kallade ”baseball re-enactments”. Det innebär att man spelar upp berömda matcher på nytt, ner till minsta detalj. Jag har hittat några intressanta och riktigt udda godbitar på Youtube som jag tänkte dela med mig av.

Ni som sett filmatiseringen av Stephenie Meyers ”Twilight” minns säkert scenen där Edward och de andra vampyrerna spelar baseboll. Den scenen har några entusiaster nu återskapat och resultatet finns på Youtube.

En annan intressant re-enactment är den av match sex i World Series 1986. Här har några fantaster återskapat matchen mellan NY Mets och Boston Redsox i datorspelet RBI baseball. World Series avgjordes först i en sjunde match då New York Mets vann.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=8547285560243429315#&hl=en

2009-11-14, 11:55:28

 

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s