World Series är slut, nu väntar förändringar i Yankees

World Series är över för den här gången, vi fans kan gå tillbaka från att ha levt efter amerikansk tid. Nu väntar den bistra verkligheten. Inför den kommande säsongen väntar inte helt oväntade förändringar inom lagen i Major League. Spelare kommer skriva nya kontrakt efter att de nuvarande löper ut. För New York Yankees är det två av den här säsongens toppspelare som kanske inte finns kvar till nästa säsong. Spelarna det gäller är Johnny Damon och Hideki Matsui.

Hideki Matsui

Fotokälla: Wikipedia (licens enligt creative commons)


Matsui, även kallad Godzilla fick utmärkelsen MVP, Most Valuable Player för sina fina insatser den här säsongen. Särskilt imponerande var hans spel under den sjätte och avgörande matchen i World Series. Det hade varit trevligt om han stannade, men troligtvis blir det inte så, även om Matsui själv sagt att han gärna stannar hos Yankees. Men allt har inte varit bra för Matsui under säsongen, en knäskada har gjort att han inte kunnat spela många matcher.


Johnny Damon som är ett år äldre än Matsui har också haft en bra säsong. Han har klarat sig ifrån skador och det känns som om han är en spelare som sakta men säkert blir bättre och bättre. Oavsett hur det blir nästa säsong så ser jag fram emot den även om det är tråkigt att några spelare inte kommer att finnas kvar.


Nu när höstmörkret lägger sig och basebollutbudet begränsas till vissa ligor i södra USA, Sydamerika och Asien så kan jag rekommendera ett besök på mlb.com. De som har premiummedlemskap kan ta en titt på ”Baseball´s best”, ett trevligt arkiv med hela matcher. Tyvärr är bildkvalitén på dessa matcher inte mer än hyfsade och inte i HDTV som de vanliga mlb.tv sändningarna, men vad gör det när man kan det bästa av den bästa ligan i världen!

Annonser

Om Thomas

Har varit intresserad av baseball sedan slutet av 1990-talet, men spelar inte själv. I bloggen skriver jag om baseboll i Sverige, Europa och i USA, men främst Major League Baseball och då med inriktning på mitt favoritlag, New York Yankees.
Det här inlägget postades i baseboll, New York yankees, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s